HABERLER Web Sitemiz Yayında!

Çocuklarda Baş Ağrısı

DETAYLAR

SÜRE

2 min

KATEGORİ

BLOG

YAZAR

Op. Dr. Caner Sarıkaya

Çocuklarda baş ağrısı polikliniğimizde sıkça görürüz. Bu durum zaman zaman ebeveynlerde endişeye de sebep olmaktadır. Çocuklarda baş ağrısının birçok nedeni olabilir:

  1. Enfeksiyonlar: Grip, sinüzit gibi enfeksiyonlar baş ağrısına neden olabilir.
  2. Göz Yorgunluğu: Uzun süre ekran karşısında zaman geçirmek göz yorgunluğuna ve dolayısıyla baş ağrısına yol açabilir.
  3. Stres ve Anksiyete: Okul stresi, aile içi sorunlar gibi faktörler baş ağrısını tetikleyebilir.
  4. Migren: Çocuklarda da görülebilen migren, şiddetli baş ağrılarına neden olur.
  5. Dehidrasyon ve Yetersiz Beslenme: Yeterli su tüketmemek ve dengesiz beslenme baş ağrısına yol açabilir.
  6. Çocukluk çağı beyin tümörleri ve beyin damar bozukluklarında da baş ağrısı kliniğe başvuru sebebi olabilir.

Baş ağrısının belirtileri çocuktan çocuğa değişiklik gösterebilir. Başın belirli bir bölgesinde ağrı, mide bulantısı veya kusma, ışığa veya sese karşı hassasiyet, Gözlerde ağrı veya yorgunluk, okul performansında düşüş en sık karşılaştığımız belirtilerdir.

 

Baş ağrısı nedeniyle polikliniğimize başvuran çocuk hastaları nasıl değerlendiririz?

Polikliniğe gelen her baş ağrısı hastasına ayrıntılı bir nörolojik muayene yaparız.

Ailede migren öyküsü, baş ağrısının sıklığı ve şiddeti gibi faktörleri değerlendiririz. “çocuktur başı ağrımaz” demeyerek mutlaka beyin MRG veya beyin tomografisi çekeriz. Bu görüntüleme ile bazen çocukluk çağı tümörleri, damarsal bozuklukları gibi erken safhada saptayabiliriz.

Fizik muayene ve görüntüleme sonrası nörolojik problemi olmayan hastalarda göz hastalıkları , kulak burun ve boğaz hastalıkları doktoru tarafından muayene yapılması da faydalı olucaktır.

 

Çocuklarda baş ağrısı ne zaman ciddiye alınmalıdır?

Çocuğunuzun baş ağrısı şiddetliyse, sık tekrar ediyorsa veya diğer semptomlarla (mide bilinç kaybı, bulantı-kusma, denge kaybı, sara nöbeti, yürümede güçlük) birlikte geliyorsa mutlaka beyin görüntülemesi yapılabilecek bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

 

Baş ağrısı migren mi yoksa başka bir şey mi ?

Migren tanısı, belirli semptomlara bakılarak klinik muayene ile tanı konur. Kesin teşhis için mutlaka çocuk nöroloji doktoruna başvurmalısınız.

 

Size Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Hastanemize Marmaray ve Kadıköy-Sabiha Gökçen metrosu ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Tam donanımlı ameliyathanelerimiz ve 3. basamak yoğun bakım hizmetimiz sayesinde, kompleks hastalıkların tanı ve tedavisini başarıyla gerçekleştirmekteyiz.

 

Hastanemiz; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) kapsamında anlaşmalara sahiptir.

 

📅 Online randevu almak içintıklayın.

 

Bize Ulaşın
Merhaba, WhatsApp hattımıza hoş geldiniz! Ameliyat süreci, muayene ve randevu taleplerinizle ilgili sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarız. Size en iyi şekilde yardımcı olabilmek için buradayız. Teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.